Qucut

El camí del foc. La cremada de falles d’Andorra la Vella

“El camí del foc. La cremada de falles d’Andorra la Vella” és un documental etnogràfic que explica la història de la festa i la tradició que se celebra durant la nit de Sant Joan a la capital d’Andorra. Aquest documental audiovisual recull entrevistes als testimonis vius que van cremar falles durant la primera meitat del segle XX però també descriu el recorregut de l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella des de l’any 1987, l’any de la recuperació d’aquesta festa.

“El camí del foc. La cremada de falles d’Andorra la Vella” ens mostra imatges d’arxiu dels anys 80 i les gravacions de la cremada de falles del 2014 així com l’activitat i el dia a dia d’una associació que treballa per a que les falles del Pirineu siguin inscrites a la llista del patrimoni immaterial de la Unesco.

Aquest documental es va estrenar el passat 27 d’octubre del 2014, al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, en motiu de la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual de la Unesco, organitzat per l’Arxiu Nacional d’Andorra.

Premi Tristaina de Periodisme del cartell de premis de la Nit Literària Andorrana al “millor treball audiovisual” atorgat per Andimesa .

 

Una producció de: Qucut – Producció i Comunicació per Associació Fallaires Andorra la Vella Any: 2014 Direcció: Rosa Burgos Mateu i Albert Cristòfol Santacruz Guió: Rosa Burgos Mateu Operadors de càmera: Albert Cristòfol / Pere Garcia /Javi Rodríquez / Baltasar Borra / Ane Zufiaurre  Locució: Miquel Balielles i Creu Rosell Operador de so i postproducció de So: David Carmona Aláez 
NOTÍCIA 1 NOTÍCIA 2 NOTÍCIA 3