Qucut

Home tranquil, formatge artesà

“Home tranquil, formatge artesà” és un documental audiovisual que relata la vida d’un artesà formatger, des del punt de vista de l’antropologia social i el seu entorn natural.

El Xesco Buscallà disposa d’una clientel·la molt fidel, té venut tot el formatge abans de treure’l de la cava i no vol fer-ne més quantitat. Ell no vol canviar la seva filosofia de treball i és que vol mantenir un ramat que pugui cuidar ell sol i vol respectar el ritme natural del bestiar.

Rodatge d'imatges del poble de Bar.

Vam acompanyar el Xesco per les pastures del Baridà, entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, durant dotze mesos. El resultat també és un retrat de Bar i el Baridà a través de les quatre estacions, que posa en valor l’activitat artesana i la vida rural a la muntanya.

“Home tranquil, formatge artesà” va ser inclòs a la programació de festivals internacionals com el Festival Internacional de Cine de Montaña Ushuaia (FICMUS) a Argentina i el Film Festival della Lessinia a Itàlia. A España va aconseguir el Premi Espiello Pirineos 2013 al millor documental de temàtica de muntanya.

NOTÍCIES

Any: 2010/2011
Producció: Qucut – Producció i Comunicació i La Fuga Produccions
Direcció: Albert Galindo Mallol i Albert Cristòfol Santacruz
Realització i Edició: Albert Cristòfol Santacruz
Guió: Albert Galindo Mallol
Operadors de càmera: Albert Cristòfol i Jordi Pèrez
Música original: Elias Porter i Pep Lizandra
Interpretada per: Elias Porter i Erika Weigand
Postproducció de so: David Carmona Aláez
Amb col·laboració de: CEP i Picurt