Qucut

Cooperativa Cadí

La Cooperativa Cadí de la Seu d’Urgell ha celebrat durant l’any 2015 els seus 100 anys de vida. Per conmemorar-ho ha organitzat diversos actes però sobretot ha fet una important campanya de vídeo marketing viral i de comunicació. Aquesta feina l’ha confiat en part a Qucut – Producció i Comunicació.

L’objectiu de Cadí ha estat donar a conèixer les persones que conformen la Cooperativa i principalment els socis ramaders i les seves famílies. Amb aquesta campanya s’ha pretès mostrar quins són els valors de l’empresa i posar-los en boca de les persones.

Un dels audiovisuals ha servit per explicar els 100 anys de Cooperativa a través de cinc families ramaderes de l’Alt Urgell. La resta, són cinc vídeos en format documental, i cadascún d’ells ens presenta la vida d’una familia diferent.

Cadí, 100 anys de Cooperativa

CAL VIUDET, ALÀS 

A Alàs hi trobem la granja de Cal Viudet. L’Enric va estudiar enginyeria agrònoma i va treballar durant una temporada a una granja als Estats Units. Tot el que va aprendre ho va aplicar a l’explotació familiar que avui gestiona i té molt clar que la feina de pagès s’ha hagut d’adaptar a la forma de vida actual.

CAL MARQUET, PLA DE SANT TIRS

El Miquel i el Josep són dos germans que des de molt joves van agafar el relleu del seu pare a la granja de Cal Marquet al Pla de Sant Tirs, i avui són referents en la millora genètica de la vaca frisona.

CAL PERANTONI, LLES DE CERDANYA

El paper de la dona també ha canviat al camp. La Lourdes és una de les poques dones ramaderes sòcia de la Cooperativa Cadí. Ella i el seu marit han tirat endavant la granja de Cal Perantoni a Lles de Cerdanya.

CAL ROSILL, PERAMOLA

A Peramola, el Jaume de Cal Rosill hi té la seva granja. Els productors de la zona sud e l’Alt Urgell es van incorporar més tard a Cadí, quan la cooperativa va ampliar l’àmbit de recollida de la llet. Segons ell, ser pagès avui en dia no deixa de ser una feina com qualsevol altra.

CAL MARQUÈS, MONTANT DE TOST 

El Lluís Clotet combina les tasques de ramader a Montant de Tost amb la responsabilitat de ser el President de la Cooperativa Cadí. S’havia dedicat sempre a la gestió empresarial i a la banca fins que va decidir dedicar-se a la pagesia amb el seu cunyat a la granja.